CE ESTE OZONUL?

 

Și ca să știi cu exactitate ce sunt uleiurile ozonate și pentru ce se folosesc, cel mai bine ar fi să știi ce este ozonul, cum se ozonează uleiurile și care sunt proprietățile acestora de la experții HempMed Pharma.

Ozonul, care are formula chimică O3, este un gaz compus din trei atomi de oxigen și are un miros similar cu cel al ierbii proaspăt tăiate. El este creat în mod natural, atunci când oxigenul intră în contact cu razele ultraviolete emise de soare. Tot ozonul este responsabil și pentru curățarea aerului pe care îl respirăm. Este atât de sigur și de eficient, încât este utilizat în întreaga lume în sălile de operații, în industria alimentară ecologică, în sistemele de apă municipale, în piscine etc.

De asemenea, ozonul a fost folosit ca dezinfectat pentru foarte mulți ani, datorită capacității sale de a oxida compuși organici sau anorganici. Mai mult decât atât, ozonul poate distruge, oxidând membrana plasmatică, microorganisme, bacterii, virușuri sau ciupercile.

Terapia cu ozon medical este prezentă încă din anii 1950, iar până în prezent a fost utilizată pentru tratarea mai multor afecțiuni patologice. Interesul pentru acest tip de terapie a crescut de la an la an, iar o mare parte a informațiilor referitoare la această terapie au fost obținute în urma rezultatelor centrelor de specialitate sau prin observații individuale ale practicienilor. Astfel, până în prezent, milioane de oameni, indiferent de sex sau vârstă, au fost tratați cuozonoterapie.

 

DE CE SĂ ALEGI ULEIURILE OZONATE?

 

Ozonul se dizolvă mai ușor în lichide față de oxigen, inclusiv în plasmă. Ozonuleste asimilat în ulei sub formă de ozonite și are următoarele beneficii:

 

✅este vasodilatator,

✅elimină toxinele din organism (detoxifiere),

✅contribuie la distrugerea virușilor, fungilor și bacteriilor,

✅crește semnificativ cantitatea de oxigen furnizată de țesut (oxigenare), ✅întărește sistemul imunitar,

✅îmbunătățește apărarea organismului împotriva factorilor nocivi,

✅este antiinflamator,

✅crește funcțiile metabolice ale organismului,

✅este un bun analgezic,

✅ozonează și reduce vâscozitatea coagulării sângelui și accelerează absorbția cheagurilor formate,

✅crește rezistența pielii și a mucoasei.

 

Uleiul ozonat este ușor de aplicat pe piele, nu are efecte secundare și este utilizat pentru o varietate mare de afecțiuni ale pielii. Mai mult decât atât, specialiștii au descoperit că uleiurile ozonate pot fi utilizate în mai multe boli, în special pentru patologiile articulațiilor și ale pielii.

 

Uleiurile ozonate sunt unele dintre cele mai utilizate produse atunci când vorbim despre terapia cu ozon, iar cel mai des folosit dintre ele este uleiul de măsline extravirgin. Acest lucru nu înseamnă că celelalte tipuri de uleiuri ozonate nu pot fi folosite în același scop. În general, există o mulțime de păreri eronate despre uleiurile ozonate și despre utilizarea acestora.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că există foarte multe companii care vând acest ulei pe internet, însă la cele mai multe dintre ele produsele nu sunt suficient de ozonate sau calitatea este îndoielnică. Astfel, atunci când vrei să cumpărați un ulei ozonat de calitate, care să fie eficient, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:

 

În primul rând, uleiul care nu este ozonat poate avea diferite nuanțe, însă, atunci când acesta este suficient de ozonat, își pierde culoarea originală și capătă un aspect incolor, similar cu apa.

În funcție de timpul de ozonare, și densitatea uleiului va fi alta. Aceasta va crește, uleiul devenind mai transparent și mai vâscos în comparație cu uleiul normal.

De asemenea, un alt aspect important, uleiurile ozonate de calitate sunt comercializate în recipiente de sticlă închisă la culoare, pentru a evita expunerea la lumina soarelui.

Ozonul are un miros greu de confundat, însă pentru că unii pacienți sunt sensibili la mirosul acestuia, unii producători au decis să adauge o aromă în ulei, pentru a preveni mirosul uleiului ozonat, care pentru unii poate fi neplăcut sau deranjant.

Un aspect important de reținut este faptul că un ulei care conține mai mult ozon nu înseamnă neapărat că este și mai bun. De asemenea, trebuie să observi cât de bine se absoarbe și cum reacționează cu tipul tău de piele.

 

Spre exemplu, uleiul de măsline ozonat este absorbit foarte bine și rapid în piele, în timp de uleiul de cânepă ozonat pare că nu este la fel repede absorbit, ci acesta tinde să acționeze ca o soluție rezistentă la apă, deși este extrem de eficient.

 

Indiferent de uleiul ozonat ales, la HempMed Pharma ai garanția unor produse de înaltă calitate! Suntem primii din lume care au creat și au brevetat la nivel mondial un produs revoluționar: uleiul ozonat CBD din cânepă (cannabis sativa) Full Spectrum, prin care am reușit ca absorbția substanțelor active din compoziția uleiului, și implicit a efectelor sale benefice și curative să se multiplice de până la 10 ori.

 

Uleiul ozonat pătrunde 2,5 cm în interiorul corpului și acolo se disociază din ozonide în ulei și ozon, fapt ce asigură absorbția a peste 95% din substanțele active în 3-5 minute, dar și un efect local de ozonoterapie, prin distrugerea virușilor, bacteriilor și a celulelor canceroase, cât și refacerea legaturilor neuronale datorită receptorilor CB1 și CBD2 aflați în corpul uman, care fac parte din sistemul endocanabinoid.

Bucură-te de beneficiile uleiurilor ozonate produse de HempMed Pharma!